Obiectiv 1. Dobandirea de competente, abilitati si cunostinte profesionale de catre elevii Colegiului Economic  “Francesco Saverio Nitti” din Timisoara intr-un context international si recunoaşterea lor peste granite, pentru dezvoltare personala si sanse sporite de insertie profesionala.

Obiectiv 2. Dezvoltarea unui personal didactic VET de inalta calitate  la  Colegiulu Economic “Francesco Saverio Nitti” din Timisoara, capabil sa raspunda nevoilor scolii, sa imbunatateasca componenta de pregatire de specialitate a elevilor in vederea cresterii performantelor elevilor.

Obiectiv 3. Imbunatatirea capacitatii Colegiului Economic “Francesco Saverio Nitti” de a oferi educatie si formare profesionala la nivel international, în scopul facilitării mobilităţii geografice si profesionale si cresterii angajabilitatii tinerilor europeni

Proiectul contribuie la reducerea ratei de parasire timpurie  a scolii sub 10% (Strategia europeana 2020), la  imbunatatirea calitatii si eficientei educatiei si formarii (Obiectiv strategic ET 2020), la cresterea volumului si calitatii  mobilitatilor cu scop de invatare,  recunoasterii rezultatelor  invatarii prin diferite instrumente Europass Mobility, ECVET.