PROIECT LEONARDO DaVINCI

LLP-Ldv/IVT/2009/RO/211

Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii

Din şcoală în viaţă prin formare iniţială de calitate

Proiectul Leonardo da Vinci  derulat de Colegiului Economic “Francesco Saverio Nitti” în anul şcolar 2009-2010 , intitulat sugestiv “Din şcoală în viaţă prin formare iniţială de calitate, a fost un proiect care s-a bucurat de succes, cu rezultate frumoase, un proiect care  a prevazut două stagii de practică pentru elevii şcolii noastre  la instituţii şcolare de tradiţie din Austria şi Italia.

Proiectul a fost primit cu entuziasm de elevi şi profesori, obiectivele propuse şi activităţile fiind atractive, utile şi oferind numeroase oportunităţi celor 46 de participanţi, elevi ai claselor terminale de turism şi alimentaţie publică. Astfel, aceştia au avut posibilitatea ca timp de două săptămâni să-şi desfăşoare activitatea în baze de practică moderne şi complet utilate, sub atenta îndrumare şi supraveghere a unor profesori cu experienţă. Pe lângă toate acestea, au beneficiat şi de pregătire cultural – lingvistică care le-a fost de un real folos pentru a putea comunica mai uşor , în limbile engleză, respectiv italiană, cu elevii şi profesorii şcolilor gazdă, pentru a se integra şi a putea înţelege diferitele obiceiuri şi tradiţii ale ţărilor vizitate.

leonardo1

Cele doua stagii de practică au avut loc în Austria, în orasul Neusiedl am See, la şcoala Pannoneum , în perioada 1 -14 martie 2010, precum şi  în Italia, la Pesaro, la Institutul  „Santa Marta – G. Branca”, în perioada 2-15 mai 2010. Activitatea derulată de elevii noştri, ţinuta şi comportamentul acestora, modul de lucru şi bagajul de cunoştinţe deţinut au fost apreciate de şcolile gazde.

Rezultatele obţinute din proiectul Leonardo Da Vinci vizează  dobândirea de abilităţi şi competenţe corespunzătoare cerinţelor şi exigenţelor apărute pe piaţa serviciilor de turism şi alimentaţie naţională şi internaţională, proiectul fiind destinat pregătirii elevilor pentru a putea face faţă exigenţelor şi competiţiei de pe piaţa serviciilor.

leonardo2 leonardo3